Alma Manus

 • UX/UI, Webbutveckling
 • Syftet med Alma Manusbok 2020 var att ersätta manusutbildningens tryckta bok. Webbplatsens innehåll bestod av presentationer och texter av årets klass. Vi fick fria händer att som grupp ta fram en webbplats med hög läsbarhet på alla enheter för en målgrupp riktad mot personer som är intresserade av utbildningen; alltså potentiella studerande, de studerandes framtida samarbetspartners, samarbetspartners till utbildningen och företag som vill anställa.

  Länk till ett utkast av webbplatsen i sin helhet

  Önskade funktionaliteter

  Kunden önskade olika funktioner som mörkt och ljust läge, flera storlekslägen på texten och att enkelt kunna bläddra mellan olika texter/personer. Vi valde att fokusera på att sätta texten i fokus och utvecklade fold out/in knappar, en som fäller in presentationstexten om studenten och en som fäller ut deras text. På så försökte vi skapa en enklare och tydligare läsbarhet för students text. Vi fokuserade också att utveckla mörkt och ljust läge över hela webbplatsen med en tydlig knapp i menyn så att användaren lätt kan skifta läge.

  Idé till färdig produkt

  Vi arbetade kring målgruppen, försökte analysera den och få fram vilken typ av webbplats som tillade. Vi gjorde sedan en moodboard för att hitta en röd tråd i den design vi ringat in och landade i en webbsida som skulle ge lite av pappers/bokkänslan i det hela. Vi började ta fram funktionerna och gjorde användartester. Vi arbetade också fram en logga och de illustrationerna vi ville använda i bakgrunden. Resultatet blev en webbplats med några olika funktioner som nämnt tidigare, fold in/out, light mode/dark mode och en karusell med studenterna så att det enkelt gick att gå vidare mellan olika studenter. Webbplatsens design landade i pergamentpapperskänsla och bakom varje students presentation finns en unik illustration bestående av olika typer av berg för att fånga upp det värmländska landskapet som utbildningen befinner sig i. Målet med webbplatsen var att ge en mjuk, behaglig och lätt känsla med texten i fokus.